B-tytöille tappio ja voitto sarjan avausturnauksessa
Julkaistu: 08.10.2018 00.00

Päivän ensimmäiseen otteluun oli arvottu aina niin mieleinen vastustaja, Blue Fox naapuripitäjästä.

Sarja on aina mukava aloittaa lempparivastustajaa, Blue Foxia vastaan pelaamalla. Tälläkin keraa vauhdikas ja tapahtumarikas ottelu sai meidän kannalta shokkialun, kun pienestä alkukankeudesta ja jännityksestä kärsinyt puolustus epäonnistui pelin avauksessa, ja jo 35 sekunnin kohdalla vastustaja löi ensimmäisen maalin yläverkkoon. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan todettiin että "annetaan heille vähän siimaa", ja pikkuhiljaa lähdettiin rakentamaan omaa peliä ja kirimään pelitilannetta meille mieluisammaksi. Ensimmäinen erä päättyikin tasalukemiin 1-1, kun Oona ”tästäMennäänLäpiVaikkaVäkisin” Niva tasoitti pelin 8 minuutin kohdalla Miia ”TheTykki” Lillhongan hienosta syötöstä.

Toinen erä olikin Jeppikselle paljon helpompi. Kun erää oli pelattu runsas kaksi minuuttia, täräytti Carolina ”PitkäKohtiPäätyäJaPerään” Snellman johtomaalin maalivahti Iida ”Kanuuna” Kankaan loistavasta läpisyötöstä. Näin ollen maalivahdille kauden ensimmäinen syöttöpiste. Helpotusta peliin toi vielä Josefine ”TheKanttilaukaus” Sundin kylmähermoinen maalivahdin ohitus rankkaritilanteessa vain kaksi minuuttia myöhemmin.

Kolmas erä olikin sitten vaikea. Peli kulki, mutta siitä huolimatta vastustaja viimeisteli maalit. Ottelu päättyikin loppujen lopuksi 3-4 tappioon, kun viimeinen takaiskumaali tehtiin vain minuuttia ennen peliajan päätöstä. Lopussa yritettiin vielä raivoisaa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta niin vain jouduimme tunnustamaan tappiomme.

Ottelun parhaana palkittiin Jeppiksen puolelta hienon avausottelun pelannut Josefine Sund. Ottelun pistenikkarit olivat Josefine Sund (1+0), Oona Niva (1+0), Carolina Snellman (1+0) ja Mia Lillhonga (0+1). Maalivahdille kertyi pelin aikana 14 torjuntaa.

Päivän toinen ottelu pelattiin vaikeaksi vastustajaksi tiedettyä SB Kauhajokea vastaan. Ottelun tempo havaittiin heti alussa meille aivan liian hitaaksi ja rytmiin pääseminen osoittautui yllättävän vaikeaksi. Ottelun ensimmäinen maali, ja samalla ensimmäisen erän ainokaisen teki Oona ”The Captain” Niva ottelun kolmannella peliminuutilla Emilia ”pikakiituri” Unkurin syötöstä.

Ottelun toinen erä jatkoi samaa tahmaista otetta mihin ensimmäinen erä loppui. Kengät tarttuivat lattiaan pikaliiman tavoin ja liikehdintä kentällä oli kuin hidastetusta elokuvasta. Ottelun toisen erän ensimmäinen pulssia nostattava hetki tapahtui yhdeksän minuutin kohdalla, kun SB Kauhajoki oli pääsemässä läpiajoon, joka jouduttiin pysäyttämään ehkä ”hieman” liian rajuilla toimenpiteillä. Seurauksena vastustajalle rankkari, jonka Iida ”IceWoman” Kangas kuitenkin torjui varmalla ja rauhallisella otteella. Vajaa minuuttia myöhemmin vastustajalle kuitenkin tasoitus epäonnistuneen avauksen jälkimainingeista. Tässä vaiheessa aikalisä, porukalle "hiljainen" puhuttelu ja kentät uusiksi, jonka seurauksena pelin kuva muuttui totaalisesti. 2-1 johtomaali puoli minuuttia ennen erän päätöstä Emilia ”MissäKaikkiOn” Unkurin hienon viimeistelyn seurauksena.

Kolmas erä oli Jeppiksen hurlumheitä. Erän toisella peliminuutilla Josefine ”Skjut!” Sund laukoi 3-1 johtomaalin Oona ”JaMähänMeenTästä” Nivan syötöstä ja neljä minuuttia ennen erän päätöstä lopputulokseksi 4-1 sinetöi Nea ”KierräKierräKierrä” Kiviranta, Mia ”Yhdelläiillä” Lillhongan esityöstä.

Ottelun parhaaksi palkittiin ansiokkaasti sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa urakoinut Jenni Pikkumäki. Pistetilastoa paransi Josefine Sund (1+0), Emilia Unkuri (1+1), Oona Niva (1+1), Nea Kiviranta (1+0) ja Mia Lillhonga (0+1).