Jeppiksen ja Blue Foxin B-tyttöjen yhteisjoukkueelle kaksi pistettä Vaasasta
Julkaistu: 04.02.2018 00.00

Blue Foxin ja Jeppis FBC:n B-tyttöjen yhteisjoukkue saalisti kaksi pistettä Vaasan kauppiksellla

FBC Remix - Blue Fox/Jeppis FBC 5-6 (3-3, 0-2, 2-1)

Runsaalla kahdella kentällisellä pelaajia, mutta ilman vakituista maalivahtia turnaukseen lähtenyt joukkue uhkui taisteluhenkeä otteluiden alla. Maaliin pyydettiin kenttäpelaaja ja pelitaktiikaksi valittiin tiukka oman pään puolustus mökkimuodostelmassa ja nopeat vastaiskut. Tämä taktiikka oli uutta joukkueelle, koska kauden muihin peleihin aina on lähdetty täydellä karvauksella ja kovalla liikkeellä. Ensimmäinen 10 minuuttia olikin hieman opettelua ja ensimmäisen erän puolivälissä tilanne olikin jo 3-1 vastustajalle. Pikkuhiljaa pelin juonesta saatiin kiinni ja ensimmäisen erän loppuun saatiinkin tasoitettua tilanteeksi 3-3. Tästä olikin hyvä lähteä rakentamaan toista erää, joka päättyi suvereenisti meille 2-0. Kolmannessa erässä Remix lisäsi karvausta ja sai hieman kavennettua peliä, mutta loppulukemaksi 5-6 meille ja kaksi pistettä. Ottelun onnistujia pisteiden valossa olivat Josefine Sund (2+0), Sofia Stråka (0+1), Emely Karlsson (0+1), Eevi Kirsilä (0+1), Mia Lillhonga (2+0), Laura Ström (0+1), Nea Kiviranta (1+0), Lina Vestlin (0+1) ja Nina Heikkinen (1+0). Maalissa hääri Sara Lamminen 18 torjunnalla. FBC Remixille torjuntoja kertyi 21 kpl.

Blue Fox/Jeppis FBC - ISB 4-5 (1-1, 2-2, 1-2)

ISB-matsi ennakoitiin olevan edellistä kovempi ja näin kävikin. Taktiikaksi valittiin edellisen kaltainen, mutta vielä voimakkaammin sumputtava puolustus 2-1-2 muodostelmassa. Ottelu etenikin tasatahtiin vuoroin molemmissa päissä ja kaksi erää päättyikin tasalukemiin. ISB jatkoi kovaa karvaamista läpi koko ottelun ja usein näyttikin että ottelun hallinta olisi ollut vastapuolella, mutta uhrautuvalla pelillä vastustajan laukaukset saatiin peitettyä tai estettyä. ISB onnistui kuitenkin ratkaisemaan pelin 14 sekuntia ennen summeria puolustuksen noustua hieman liian ylös avaten vastustajalle mahdollisuuden läpijuoksuun. Vaikka tappio olikin kirvelevä, lohtua toi se, ettei tappio tullut huonolla pelillä eikä meitä huonommalle vastustajalle. Tilastojen valossa ottelun onnistujia olivat Nea Kiviranta (1+1), Josefine Sund (2+0), Ada Löija (1+0) ja Laura Ström (0+1).

Yhteisjoukkueella on jäljellä vielä yksi turnaus, joka pelataan 11.3 Seinäjoen Kirmaushallissa. Siellä vastaan asettuu uudemman kerran FBC Remix sekä SB Kauhajoki. Pudotuspelit karkasivat meiltä tänä vuonna liian kauas ja ainoastaan meitä edellä olevan TC Kotkien täydellinen romahdus voisi avittaa meitä nousemaan pykälän verran ylöspäin neljännelle sijalle. Tällä hetkellä sijoitus on sarjassa viidentenä, eikä kuudentena oleva FBC Remix pysty eroa enää kuromaan umpeen.