C-tytöille kaksi pistettä Peräseinäjoelta ja sarjan kolmas sija
Julkaistu: 18.02.2018 00.00

C-tytöille kaksi pistettä kauden päätösturnauksesta ja sarjan pronssia

C-tytöt kävivät pelaamassa kauden viimeisen sarjaturnauksen Peräseinäjoen Ritola-hallissa lauantaina 17.2. Etukäteen oli tiedossa, että play-off karsintoihin vaaditaan omalta joukkueelta täysi onnistuminen ja vastaavasti sarjan kahdelta kärkijoukkueelta täysi mahalasku. Kun matkan aikana selvisi sarjan kärjen tilanne, nousuun ei ollut mahdollisuuksia ja toisaalta neljänneksi tippumisesta ei ollut vaaraa, keskityttiin turnauksen toissijaisiin tavoitteisiin: Tähän mennessä jokaisesta turnauksesta on lähdetty pistepotin kanssa kotiin ja viime vuoden sarjapisteiden tuplaus oli vain kahden pisteen päässä.

Jeppis FBC – FBC Remix 1-4 (0-0, 0-1, 1-)

Päivän ensimmäinen ottelu pelattiin sarjakakkosta, ja play off karsintapaikkansa edellisessä ottelussaan varmistanutta FBC Remixiä vastaan. Ottelussa saatiin ensimmäisessä erässä mukavasti painetta vastustajan päätyyn, mutta Remixin tiukka puolustus ja hyvä maalivahti pitivät hermonsa, ja toisaalta vastustajan nopeat vastahyökkäykset lyhyellä kentällä pakottivat meidät olemaan hereillä. Toisessa erässä sama meno jatkui, kunnes päästiin harjoittelemaan alivoimapelaamista joukkueen futarin, Milaya Mattssonin muisteltua viime kesän futisotteluita ja saatuaan kaksiminuuttisen päällä pelaamisesta. Alivoimasta selvittiin kunnialla, mutta viisi minuuttia myöhemmin pienen nukahduksen seurauksena vastustaja pääsi kurittamaan hienolla maalilla vapaasta laukaisupaikasta. Kolmanteen erään lähettiin yhden maalin takaa-ajo asemasta, mutta jo runsaan minuutin jälkeen koettiin toinen takaiskumaali vaihtovirheen seurauksena. Kolmannen erän puolivälissä koetun kolmannen takaiskumaalin jälkeen päätettiin ottaa aikalisä ja herätellä joukkuetta uudelleen taisteluun kaventamalla kentällisiä. Alkoi hurja takaa-ajo ja paine pidettiin lähes jatkuvasti vastustajan päädyssä. Aika ei kuitenkaan riittänyt ja lopputuloksena kauden toinen tappio Remixille luvuin 1-4. Jeppiksen ainokaisesta maalista vastasi Sara Lamminen ja syöttöpisteen sai Oona Niva.

PSB Lapua Musta – Jeppis FBC 0-5 (0-3, 0-2, 0-0)

Jos ensimmäisessä pelissä käytiin ojassa, niin toisessa ei todellakaan menty allikkoon. Turnaukselliset tavoitteet oli edelleen täyttämättä, joten otteluun lähdettiin nälkäisenä. Ja se tehtiin myös vastustajalle selväksi. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo yhden peliminuutin jälkeen Erica Vesasen laukauksesta ja Sara Lammisen esityöstä. Erica tekin myös erän toisen maalin Emilia Åbbin syötöstä. Muut onnistujat ottelussa olivat Milaya Mattsson (2+0), Sara Lamminen (1+1), Oona Niva (0+1), Elina Ylitalo (0-2) sekä hienon nollapelin pelannut maalivahti Iida Kangas. Pelissä onnistuttiin pitämään paine vastustajan päässä, tilanteita luotiin lukemattomia, mutta viimeistely oli tänään normaalia vaikeampaa. Toki Lapualaiset pitivät meidät ajoittain tiukilla nopeilla vastaiskuillaan ja tarkoilla laukauksilla, joilla kolisteltiin tolppia ja ylärimaa muutamaan otteeseen. Myös heidän maalivahtinsa erinomaiset pelastukset pitivät joukkuetta pystyssä.

Sarjakausi on nyt päätöksessä. Viime kaudella joukkue sijoittui sarjassa seitsemänneksi ja tälle kaudelle asetettiin kovat tavoitteet. Muutama pelaaja jättäytyi viime kauden jälkeen pois toiminnasta, mutta 13 kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin voimin aloitettiin uuteen kauteen valmistautuminen. Kauteen valmistautuminen aloitettiinkin sitten hyvissä ajoin tiukkojen kesätreenien muodossa, joita pidettiin mm. Itälän ja vanhan sataman maastoissa läpi kesän. Joukkue harjoitteli koko pelikauden hyvällä sykkeellä ja aina lähes täydellä vahvuudella kaksi kertaa viikossa. Lopputulemana kymmenen joukkueen sarjassa sijoituttiin hienosti kolmanneksi, 12 voitolla, 2 tasapelissä, 4 tappiolla. Sarjaotteluita pelattiin 18 kpl, harjoituspelejä on tähän mennessä pelattu 11 kpl. Maaleja sarjaotteluissa tehtiin 81 kpl ja päästettiin 43. Viisi kertaa joukkue pelasi nollapelin, kaksi kertaa onnistuttiin katkaisemaan pelin maalierolla ja ainoastaan FBC Remixille hävittiin sarjassa molemmat pelit. Jokaisesta turnauksesta saatiin vähintään kaksi pistettä. Yhteenvetona onnistunut kausi, johon niin pelaajat, kuin taustajoukot voivat olla tyytyväisiä.