C-tytöillä täysi pistepotti kotiturnauksessa
Julkaistu: 12.02.2018 00.00

C-tytöillä täysi pistepotti kotiturnauksesta

Lauantaina pelattiin C-tyttöjen toiseksi viimeinen aluesarjaturnaus kotona Rettig Sport Centerissä. Peleihin valmistautumista Jeppiksen tytöillä rasitti viime viikon sairasteluaalto, tiistaina treeneihin saatiin kokonaista neljä kenttäpelaajaa sekä maalivahti, eikä torstain treeneissäkään tehoilla mällätty pelaajien yskiessä keuhkoja pihalle tapahtuman tuoksinnassa. Tyydyttiin siis valmistautumaan turnaukseen normaalista poiketen kevyellä harjoitusrupeamalla, ainoastaan pieniä yksityiskohtia viilaten samalla jännittäen ketä saadaan varsinaiseen pelitapahtumaan mukaan.

Pelieihin saatiin sitten kuitenkin mukaan koko vahvuus, pois lukien vaikeasta sormivammasta toipuva Erica Vesanen. Mutta jos kotijoukkueella oli vaikea valmistautuminen, niin oli sitä myös päivän ensimmäisellä vastustajalla HiPalla, jonka pelaajavahvuudesta puuttui 9 kenttäpelaajaa, ja vaihtopenkkiäkin ottelussa kulutti kokonaista 2 kenttäpelaajaa. Ottelun kulku oli siis selvä. Vastustaja jarrutti, ja me yritimme puolivaloilla puskea eteenpäin lyhyillä vaihdoilla, huomioiden pelaajien päivän kunto. Toki olimme varautuneet HiPan nopeisiin vastaiskuihin, jotka puolustus varmalla otteella blokkarivat pois. Palloa saatiin liikutettua puolelta toisella ja luotua painetta vastustajan päähän kiitettävästi. Ottelun ensimmäiseen erään saatiin kaksi osumaa, joista vastasi Erica Hirvikoski ja Sara Lamminen. Syöttöpisteet saivat Emilia Åbb ja Oona Niva. Toisen erän ainokaisesta osumasta vastasi Sara Lamminen, Oona Nivan esityöstä. Kolmannessa erässä vastustaja nosti hieman pelitempoa ja pääsi tekemään vaarallisia vastahyökkäyksiä, joiden aikana meidän puolustus oli välillä helisemässä ja maalivahtikin pysyi lämpimämpänä. Erän kolmannella minuutilla Oona kuitenkin onnistui Julia Kiviahon läpisyötöstä rankaisemaan vastustajaa tehden Jeppiksen neljännen maalin. Kolme minuuttia ennen ottelun loppua Hipa onnistui tekemään nopean hyökkäyksen vasenta laitaa pitkin ja lähes nollakulmasta laukaisemaan kohti maalia tehden 4-1 kavennuksen.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Sara Lamminen. Onnistujien pisteiden valossa olivat Sara Lamminen (2+0), Oona niva (1+2), Emilia Åbb (0+1), Erica Hirvikoski (1+0), Julia Kiviaho (0+1).

Päivän toiseen otteluun lähtökohdat olivat sitten täysin erilaiset. Ennalta heikommaksi vastustajaksi arveltu PSB Lapua Valkoinen oli saanut mukaan kolme kentällistä pelaajia. Heidän pelaajarivistön tiedettiin olevan ikäjakaumaltaan suuri ja heidän pelitapansa tiedettiin olevan meille vaikea. Kuten oletettua oli, Lapua ei lähtenyt karvaamaan korkealta, vaan tyytyi jarruttamaan pelaamista omalla kenttäpuoliskolla tiukassa sumpussa ja tekemään mahdollisuuksien mukaan nopeita vastaiskuja. Omalla pelitavallaan vastustaja onnistui myös tekemään meidän omasta pelaamisesta paikoin turhan vaikeaa. Palloa jouduttiin pyörittämään puolelta toiselle, mutta maalin eteen tilanteita ei saatu omasta mielestä riittävästi. Onnistumisia ottelussa oli kuitenkin mukavasti. Palloon saatiin liikettä ja hyökkäys käynnistettyä molemmilta puolin, laukauksia saatiin myös mukavasti kohti vastustajan maalia. Myös alivoimaan päästiin onnistuneesti harjoittelemaan Oonan saatua hieman kyseenalaisen 5 minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä. Ehkä sairastelun piikkiin laitettava yleinen tehottomuus vauhdin suhteen ja sitä kautta joukkueen oma tyytymättömyys omaan suoritukseen haittasi paikoin pelaamista ja lopussa pieni turhautuminen johti pallon turhaan roiskimiseen kohti vastustajan maalia.

Lopputulokseksi 4-0 (3-0, 1-0, 0-0) jeppikselle ja täydet neljä pistettä turnauksesta. Pisteiden valossa onnistujia olivat Emilia Unkuri (1+1), Sara Lamminen (1+0), Oona Niva (1+1), Nina Heikkinen (0+1), Emilia Åbb, 1+0), Elina Ylitalo (0+1) sekä hienosti kauden neljännen nollapelin pelannut maalivahti Iida Kangas.

Turnauksen jälkeen Jeppis FBC vankisti asemaansa sarjan kolmantena. Sarjaa johtava Blue Fox ja toisena oleva FBC Remix ovat neljä pistettä meitä edellä ja neljäntenä olevalla SB Vaasalla on kolme pistettä meitä vähemmän. Sarjan viimeinen turnaus pelataan viikon päästä Seinäjoen Ritola-hallissa. Siellä vastaan asettuu sarjakakkonen FBC Remix sekä sarjassa seitsemäntenä oleva PSB Lapua musta.