Jeppiksen naiset hakivat kolme pistettä Vaasasta
Julkaistu: 12.02.2018 00.00

Kun peli kulkee ja asenne on kunnossa, on kaikilla kivaa, paitsi vastustajalla.

Tämän sai kokea päivän ensimmäinen vastustaja, sarjajohtaja SPV Seinäjoelta. Ottelun vastus tiedettiin kovaksi, mutta toisaalta heidän pelityylinsä tiedettiin myös meille sopivaksi. Lisäksi mieltä kaiversi edellisen kohtaamisen 0-6 tappio ja se tosiasia, että sarjajohtaja on aina kiva haastaa. Ottelu saikin salama-alun, kun kolmoskentällisessä pelannut Oona Niva pääsi kuin varkain sivaltamaan ottelun aloitusmaalin epäonnistuneen laukaisun muodossa, kun peliä oli pelattu 1:43. Ensimmäisessä erässä mätettiinkin maaleja vuoroperään SPV:n ensin tasoittaessa runsas minuutti myöhemmin pallon muuttaessa suuntaa puolustajasta. Erän puolivälissä Jeppiksen naiset menivät uudelleen johtoon Cecilia Kiisk-Backmanin maalilla Annika Sjöbergin esityöstä, jota seurasi neljä minuuttia myöhemmin SPV:n tasoitusmaali. Loppupeli olikin Jeppiksen juhlaa. Toisessa erässä Nea Kiviranta ja Cesilia tekivät maalin joihin syöttöpisteen saivat Linda Vuorinen ja Linda Autio. Kolmannessa erässä onnistuttiin vielä kertaalleen Jenna Honkaniemen maalatessa loppulukemiksi 5-2, Linda Vuorisen esityöstä. Toisessa erässä pääsimme kertaalleen kokeilemaan myös ylivoimaa ja kolmannessa oman puolustuksen pitävyyttä SPV:n painaessa päälle höyryjyrän lailla. Puolustus ja maalivahti pitivät kuitenkin pintansa ja kaksi pistettä ottelusta oli ansaittu. Ottelussa saatiin onnistumisia laajalla rintamalla kun pistesaalista kartuttivat Annika Sjöberg (0+1), Linda Autio (0+1), Cecilia Kiisk-Backman (2+0), Jenna Honkaniemi (1+0), Linda Vuorinen (0+2), Nea Kiviranta (1+0) ja Oona Niva (1+0).Myös puolustus toimi mallikkaasti sillä Jeppiksen maalillä hääränneelle Elli-Noora Kirsilälle kertyi 19 torjuntaa kun SPV:n maalivahdille torjuntoja kertyi 30 kpl.

Myöskään päivän toiseen otteluun ei liiemmälti tarvinnut pelaajia sytytellä. Nibacos Kokkolasta tiedettiin nälkäiseksi vastustajaksi viime turnauksessa koetun mahalaskun myötä. Viimeksi heille kärsittiin 1-7 tappio Ilmajoella ja taisi samat lukemat olla seuran kotisivulle valmiiksi kirjoitettuna ennen tätäkin ottelua. Kohtaloa on aina ennenkin uhmattu ja tiukalla asenteella päätettiin naapurikylän naiset uudemman kerran haastaa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ottelusta ei sitten puuttunutkaan. Nipparit pyörittivät palloa ahkeraan ja haastoivat puolustusta ja maalivahtia koko rahan edestä. Pienistä loukkaantumisista huolimatta pidettiin kuitenkin pintamme ja nopeilla vastaiskuilla päästiin jopa 4-2 johtoasemaan kolmannen erän alussa. Pikku hiljaa johtoasema kuitenkin suli ja peli oli tasalukemissa 4-4 kun peliaikaa oli jäljellä seitsemän minuuttia. Pelitilanteeseen eivät sitten aikalisätkään tuoneet muutosta ja lähes voitolta tuntunut tasapeli oli tosiasia. Torjuntoja Jeppiksen päähän Elli-Nooralle kertyi 30, kun taas Nibacoksen maalilla häärännyt Johanna Jylhä sai niitä 11 kpl. Pistetiliään Jeppiksessä kartuttivat Annika Sjöberg (1+1), Jenna Honkaniemi (0+1), Riina Lapinkorpi (1+0), Linda Vuorinen (1+0), Noora Kettula (1+0) sekä Nina Heikkinen (0+1).

Kolmen pisteen myötä noustiin sarjataulukossa pykälän ylemmäs sijalle 6/8. Huomion arvoista on, että neljässä viimeisessä turnauksessa joukkue on saalistanut 11 pistettä neljällä voitolla ja kolmella tasapelillä. Tilastot on kuitenkin vain tilastoja ja edessä on vielä yksi kolmen ottelun turnaus alemmassa jatkosarjassa, joka pelataan 4.3.2018 Kristiinankaupungissa. Siellä vastaan asettuu SCS, SB Vaasa sekä SB Kauhajoki.