Jeppis FBC - Nibacos
Julkaistu: 16.08.2017 00.00

Vi höll vad vi lovade och bjöd Nibacos Kokkola (Official) på mycket tuffare motstånd än i tisdags. Vårt försvarsspel fungerade mycket bättre denna match och det ledde till att vi skapade mera även i anfallszonen. Nibacos gjorde de två första målen men vi fortsatte kämpa och i andra perioden tog vi över kommandot och spelade upp oss till en 3-2 ledning. Vi hade en massa målchanser men vi var inte tillräckligt vassa i avsluten utan de flesta bollar träffade stolparna, ribban eller hjälmen på målvakten.
Vi höll ledningen fram till slutet av 3:e perioden där Nibacos kunde kvittera i Power play.
Ställningen var 3-3 efter 60 minuter och matchen avgjordes på straffar där Nibacos var snäppet vassare än oss.

Hela laget spelade bra men Simon Björkström (0+2) & Aki Allonen(2+0) var nog matchens största Kämpar!

Vi vill även tacka alla som kom ut och heja på oss, alltid roligt att spela inför hemmapublik!

_______________________________

Pidimme lupauksestamme kiinni ja pelasimme tällä kertaa paljon kovemmin. Puolustuspelimme toimi paremmin ja sen ansiosta saimme paljon enemmän aikaan hyökläyspäässäkin. Nibacos Kokkola (Official) teki pari maalia ensimmäisessä erässä mutta

meillä oli kuitenkin peli halussa koko ajan. Joukkueen kovaa työtä palkittiin toisessa erässä ja lähdettiin erätauolle 3-2 johtoasemassa. Meillä oli tosi paljon maalipaikkoja mutta emme olleet tarpeeksi teräviä viimeistelyssä niin suurimman osan vedoista osui tolppiin, rimaan tai veskarin kypärään. Viimeisen erän lopussa tuli turhan jäähyn ja Nibacos pääsi tasoittamaan ylivoimalla.
Tasapeli 3-3 ja ottelu ratkottiin rangastuslakauskisalla missä Nibacos oli meitä terävämpiä.

Mahtava peli koko Joukkueelta mutta kaksi pelaajaa oli vielä muita kovempia tänään.