JFBC Miehet - NJ2  5 - 4

RETTIG SPORT CENTER

Jeppis FBC - Nurmon Jymy II

Första seriematchen i nya Rettig Sport Center och säsongens enda hemmaturnering! Vi hade ställt till bra med ett ordentligt kafe, musik till matchpauserna och marknadsfört matchtiderna.

I förra mötet med Nurmon Jymy II vann de oss med 7-3 på deras hemmaplan så vi hade tränat hårt och taggat till ordentligt inför matchen.

Första perioden var jämn, båda lagen hade en del bra chanser men endast ett mål gjordes. I slutet av perioden lyckades Jymy placera in en boll i bortre krysset och de vann perioden med 1-0.

I andra perioden ökade vi tempot och tog över matchen helt. Jori Kronholm kvitterade vid tiden 18:22 och Alexander Åkerlund tog oss upp i ledning endast 24 sekunder senare. Efter 22 spelade minuter pressade Jonas Åkerlund och Eemil Hiltunen lös en boll i anfallszonen och David Hjulfors smällde iväg ett slagskott som smet in vid bakre stolpen. 5 minuter senare sköt Jonas Åkerlund ett skott som styrdes iväg bakom målet och David hann först på bollen och lyckades smita in bakifrån mål och slå in bollen mellan benen på målvakten. I slutet av perioden åkte Alexander på en utvisning och gästerna lyckades reducera till 4-2 i powerplay.

I tredje perioden slarvade vi lite och gästerna lyckades både reducera och kvittera till 4-4. Matchen blev riktigt spännande, båda lagen hade en del farliga chanser men när det var 3 minuter kvar av matchen avgjorde Jonas Björkström med ett handledsskott som han placerade uppe i första krysset. Nurmo tog ut målvakten och försökte kvittera med spel 6 mot 5 men vi försvarade bra och höll ledningen matchen ut.

En härlig revanch och en skön vinst på hemmaplan.

Vi vill även tacka publiken som hade orkat upp kl 10 på lördagsmorgonen, det var härligt att spela med ert stöd! I publiken fanns ca 150 härliga personer!

Tilastot

5 - 4

NJ2
0 - 14 - 11 - 2
18'MaaliKronholm Jori
18'MaalisyöttöBjörkström Simon
18'MaaliÅkerlund Alexander
18'MaalisyöttöSvenlin Daniel
22'MaaliHjulfors David
22'MaalisyöttöHiltunen Eemil
27'MaaliHjulfors David
27'MaalisyöttöÅkerlund Jonas
42'MaaliBjörkström Jonas
42'MaalisyöttöÅkerlund Alexander