Blue Fox2 - JFBC Miehet   7 - 5

Vimpelin Liikuntahalli

Blue Fox II - Jeppis FBC

Det är alltid roligt att möta Blue fox och matcherna blir alltid lika tuffa och jämna.
Vi inledde matchen bra och Jonatan Granholm gjorde 1-0 målet redan vid tiden 03.44. Hela första perioden var jämn och båda lagen hade en del chanser men rävarna ledde med 2-1 efter första perioden.
I början av andra perioden fick vi ett bra målläge, Simon Björkström sköt på mål och David Hjulfors försökte slå in returen men Axel Hedman stod i målvaktsområdet och rensade bort bollen vilket resulterade i ett straffslag. Simon fick tyvärr inte in bollen på straffslaget men gjorde sedan mål i numerärt överläge en minut senare. Jonathan Eklund passade till powerplay målet. I 20:e minuten drog Aki Allonen på sig en utvisning för farligt spel och vi hamnade och spela i numerärt underläge i 5 minuter. Vi spelade bra i box play och Alexander Åkerlund gjorde även mål efter 3 minuter men när vi tog nästa utvisning och spelade 3 mot 5 så lyckades blue fox till slut slå in ett mål.
Blue Fox drog på sig en 2 minuters utvisning i slutet av andra perioden men vi lyckades inte göra mål i detta powerplay.
3:e perioden började bra när Alexander Åkerlund förde upp oss i en 4-3 ledning. Strax därefter åkte David Hjulfors på en tvivelaktig 5 minuters utvisning och rävarna passade på att göra 2 mål. Simon gjorde även ett mål i numerärt underläge men matcheen hade vänt till Blue fox fördel när de hade fått spela 2 långa powerplay och de kunde även göra 6-5 och 7-5 målen i slutet av matchen. I sista minuten tog vi ut målvakten och spelade 6 mot 5 men lyckades inte göra mål i överläget.
Det blev en riktigt tråkig förlust eftersom vi hade spelat bra och fört spelet i början av matchen men våra långa utvisningar straffade oss och vi fick ge oss utan poäng.

Tilastot
Blue Fox2

7 - 5

2 - 11 - 24 - 2
3'MaaliGranholm Jonatan
3'MaalisyöttöÅkerlund Alexander
16'MaaliBjörkström Simon
16'MaalisyöttöEklund Jonathan
20'Jäähy: 5 minAllonen Aki
23'MaaliÅkerlund Alexander
23'MaalisyöttöLiljeström Mathias
24'Jäähy: 2minBjörkström Jonas
32'MaaliÅkerlund Alexander
32'MaalisyöttöBjörkström Jonas
35'Jäähy: 5 minHjulfors David
40'MaaliBjörkström Simon